Home » Geen categorie » Cynthia Boll wint de Canon Zilveren Camera 2018

Cynthia Boll wint de Canon Zilveren Camera 2018

Fotograaf Cynthia Boll heeft de Canon Zilveren Camera 2018 gewonnen. Ze kreeg deze prestigieuze prijs voor de fotojournalistiek voor haar serie Sinking Cities Jakarta. De uitreiking vond plaats in het bijzijn van koning Willem-Alexander in Gooiland in Hilversum. Boll kreeg een wisseltrofee en 10.000 euro.

Voor de winnende fotoserie reisde ze meerdere malen naar de Indonesische hoofdstad Jakarta, waar ze de gevolgen van bodemdaling en klimaatverandering heeft vastgelegd. De stad zinkt jaarlijks 10 tot 25 centimeter, waardoor een groot deel mogelijk over twintig tot dertig jaar onder water komt te staan. ,,Deze winnende serie legt op aansprekende en indrukwekkende wijze vast hoe groot de impact van klimaatverandering is”, zegt voorzitter van Stichting De Zilveren Camera, Marcel Molle.

Jakarta zinkt snel, tussen 10-25 centimeter per jaar. Wanneer niets wordt gedaan zal de stad over 20-3- jaar voor een derde permanent onder water staan. Veel water gerelateerde problemen worden toegeschreven aan klimaatverandering en de verwachte zeespiegelstijging die daarmee samenhangt. Bodemdaling is onbekend en zal de absolute zeespiegelstijging tot een factor 10 overschrijden.
Jakarta vertrouwd op een oude zeewering om de stad te beschermen tegen zee. Echter door bodemdaling zinkt deze muur snel weg in de grond en biedt weinig bescherming tegen het water.
Zware regenval en een hoge rivierwater stand zorgen nu al voor problemen: de stad is veranderd in een omgekeerd aquarium. De zee is niet meer het laagste punt, het water kan nergens meer heen.
Muara Baru, de wijk direct grenzend aan de zeewering is de laatste 4 jaar met 1 meter gezakt. De bewoners zijn zich niet of nauwelijks bewust van de dreigende situatie. In de baai van Jakarta wordt een nieuwe zeewering aangelegd om de oude te beschermen.

 

 © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

  © Cynthia Boll

EYES ON ROBERT – Melkweg Expo

4 juni 2019

EYES ON ROBERT MAPPLETHORPE REINTERPRETED BY CONTEMPORARY PHOTOGRAPHERS ARI VERSLUIS, DAAN COUZIJN, DUSTIN THIERRY, DYLAN VAN VLIET, FERRY VAN DER...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2018
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS