Home » EXPO » ‘De Ramp in focus’ Watersnoodmuseum

‘De Ramp in focus’ Watersnoodmuseum

‘De Ramp in focus’ zo heet de fototentoonstelling die in caisson 4 van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk te zien is. De tentoonstelling bestaat uit zeventig originele foto’s van fotografen Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Eva Besnyö, Ed van Wijk, Aart Klein, Kees Molkenboer en Dolf Kruger.

 

Overstroomd gebied op Schouwen na de Watersnoodramp, Zeeland (maart 1953) © Dolf Kruger

De foto’s geven een impressie van de situatie in de getroffen gebieden, in februari 1953. Er zijn foto’s van de hulpverlening, de overlevenden, de impact van het water, de evacuatie en al dat wat de fotografen wilden vastleggen met hun documentaire fotografie.

Uit onderzoek is gebleken dat veel bekende Nederlandse fotografen die destijds nog aan het begin van hun carrière stonden, in de begindagen van de ramp naar de plek des onheils zijn afgereisd om fotografisch verslag te doen. Bij velen van hen is de voor hen typerende stijl van fotograferen in die series terug te zien.

© Ed van Wijk

Prints by FotoLabKiekie

Meer informatie over de expositie vind je hier

TRAVERSING THE WORLD

22 maart 2019

Tijdens het maken van de documentaire m/f/x (te zien in TRAVERSING THE WORLD docu shorts programma) maakte filmmaker / fotograaf Koen Suidgeest...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2018
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS