Home » Geen categorie » Double Stillness – Esther van Vechgel

Double Stillness – Esther van Vechgel

In deze Weekendsalon presenteert WG Kunst het werk van de Nederlandse fotograaf Esther van Vechgel. Zij heeft jaren in Azië gewoond en gewerkt en fotografeert al sinds haar vroege jeugd. Tijdens haar veelvuldige reizen legt zij graag de sfeer van de haar onbekende nieuwe omgeving vast.

‘Ik zoek naar rustige plekken, kleine steegjes en mensen in hun dagelijkse bezigheden. Om die momenten van serene rust vast te leggen neem ik foto’s, want in de hectiek van een stad kan het volgende moment alles al weer anders zijn”.

Haar manier van fotograferen is ongedwongen en verrassend tegelijkertijd. De wereld is vol tegenstellingen en in haar werk zijn verschillende lagen te ontdekken waarin zij deze tegenstellingen bloot legt. Zij gebruikt alledaagse onderwerpen, zoals een stuk muur of graffiti, iets waar je onopgemerkt aan voorbijgaat. Door de focus op deze onderwerpen te leggen krijgen ze een nieuwe dimensie. Elke foto is een samensmelting van meerdere foto’s die Van Vechgel zodanig bewerkt dat een nieuw verhaal ontstaat.

Van Vechgels werk gaat over het hectische Aziatische stadsleven. Maar als je goed kijkt ontdek je ook vooral rust in de kunstwerken. De kunstenaar wil dat de toeschouwer zich blijft verbazen. Zij wil een moment van rust creëren.

wgkunst.nl/esther-van-vechgel/

PERANAKAN door Kevin Kwee

19 augustus 2019

POP-UPEXPOSITIE 15 AUGUSTUS Op 15 augustus was de Pop Up expositie tijdens het Middagprogramma van de Nationale Herdenking in Den Haag te...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2018
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS