Home » Geen categorie » Expo Street Light O.D. Gallery

Expo Street Light O.D. Gallery

© Dennis Duijnhouwer

In deze show onderzoeken we de verbanden tussen straatkunst en fotografie. De drie tentoongestelde kunstenaars zijn allemaal op hun eigen manier geïnspireerd door de beschilderde straat, als decor, als manier van werken of als verhaal op zich.

Waar ter wereld fotograaf Dennis Duijnhouwer ook kwam, in elke stad en elk land vond hij graffiti over Tupac Shakur. Geïntrigeerd door dit gegeven ging hij op zoek naar steeds meer bewijs dat bijna 20 jaar na zijn dood de ster van de rapper nog steeds rijzende is. 2pac leeft!

Als gonzo-fotograaf volgt Hugo Snelooper de Amsterdamse skatescene. Hij maakt deel uit van de fameuze Booticelli Boys-crew, die een spoor van lege bierblikjes en sigarettenrook achterlaat terwijl ze van plek naar plek door de stad trekken. Zijn foto’s tonen de botsingen tussen het dagelijks leven en deze subcultuur.

Kunstenaar sven signe den hartogh werkt vanuit zijn intuïtie, via zijn kunst probeert hij zijn meest intrinsieke gevoelens te communiceren. Voor deze tentoonstelling heeft hij zijn eigen foto’s vernield door ze te beschilderen en erop te taggen.

Over de kunstenaars

Tien jaar lang heeft fotograaf Dennis Duijnhouwer zijn leven gewijd aan het rondzwerven op de planeet, met een camera legde hij zijn avonturen vast. Zijn rauwe, dynamische en kleurrijke werk, altijd met het oog op het absurde, sierde de pagina’s van publicaties zoals Vice, The New York Times en het Volkskrant magazine en werd in musea en galeries over de hele wereld getoond. Een paar jaar geleden verdween hij van de radar. De geruchten gingen dat hij God had gevonden of zich bij een sekte had gevoegd. Hij leek de fotografie in ieder geval de rug te hebben toegekeerd. Deze tentoonstelling is zijn eerste teken van leven als fotograaf sinds die tijd, en hopelijk niet zijn laatste.

Hugo Snelooper werd bekend door zijn inspanningen in de internationale skatescene. Zijn werk varieert van het vastleggen van tricks, een fotografiegenre op zich, tot het weergeven van de sfeer in de scene waarin hij zich beweegt. De laatste tijd heeft Hugo zich ook gericht op de wereld buiten het skateboarden. Deze beelden hebben dezelfde ongepolijste eerlijke en open stijl, maar naast het bredere onderwerp wordt er ook geëxperimenteerd met nieuwe technieken. In de tentoonstelling vindt u bijvoorbeeld enkele abstracte werken van zijn hand. Zijn foto’s werden eerder gepubliceerd in bladen als Vogue en Mr. Porter.

Sven signe den hartogh noemt zichzelf kunstenaar omdat dit voor hem het meest geschikte woord is voor zijn kijk op creatie en zijn gedachten die zich manifesteren in concrete objecten of abstracte uitdrukkingen. Zijn eindeloze behoefte aan expressie wordt uitgedrukt in een breed scala aan media zoals fotografie, schilderen, film, installatie en ontwerp. Voor hem loopt kunstenaarschap parallel aan de menselijke ontwikkeling en is het een constante zoektocht. Hij vertaalt de zoektocht naar zijn innerlijk door werk te maken dat rust op het fundament van eerlijke creatie, eindeloze nieuwsgierigheid en esthetische schoonheid. Zijn werk kenmerkt zich door te onderzoeken hoe mensen omgaan met de wereld om hen heen. Hij gelooft dat alles wat je creëert een weerspiegeling is van iets dat van binnenuit komt en een vertaling is van je levenservaring op een bepaald moment in de tijd. Sven werkt op internationaal niveau voor musea, galeries en merken.

Over de galerie

In onze galerie kun je kunst van hoge kwaliteit kopen voor betaalbare prijzen. We streven ernaar een breed publiek te verbinden met kunst die op straat is ontstaan. Dit is een democratische kunstvorm en wij streven ernaar om de galerie ook democratisch te laten zijn, door toegankelijke presentaties en redelijke prijzen. Maar we proberen ook grenzen te verleggen door niet alleen met schilders, maar ook met fotografen als Menno Kok en Dennis Duijnhouwer te werken.

De motivaties van de galerie zijn artistiek in plaats van commercieel. We proberen de mensen die we vertegenwoordigen op straat te spotten in plaats van op kunstbeurzen. We nemen risico’s door ze naar de galerie te brengen en hun werk in een nieuw kader, soms zelfs op een nieuwe ondergrond te laten tonen. Dit komt allemaal voort uit een diepe liefde voor straatkunst en de wil om de kunstenaars die het maken te ondersteunen en een breder platform te bieden.

Opening: 17 November 2018 17.00 – 21.00

Exhibition till 13 January 2019

O.D. GALLERY | SINGEL 395 | 1012 WN AMSTERDAM | OPEN: WEDNESDAY – SUNDAY | 11.00 – 19.00 | WWW.ODGALLERY.COM

EYES ON ROBERT – Melkweg Expo

4 juni 2019

EYES ON ROBERT MAPPLETHORPE REINTERPRETED BY CONTEMPORARY PHOTOGRAPHERS ARI VERSLUIS, DAAN COUZIJN, DUSTIN THIERRY, DYLAN VAN VLIET, FERRY VAN DER...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2018
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS