Home » Geen categorie » De expositie ‘Thuisloos’ van Lisa Maatjens

De expositie ‘Thuisloos’ van Lisa Maatjens

Hoe is het om telkens je spullen in te moeten pakken? Fotograaf Lisa Maatjens woonde het afgelopen jaar anti-kraak en verhuisde maar liefst 8 keer. Zo zag ze alle hoeken en randen van Amsterdam, van diep Noord tot de grachten en Zuidoost. Ze besloot haar nomadenbestaan vast te leggen in de serie ‘Thuisloos’, een reeks foto’s die laten zien hoe lastig het is voor stedelingen een vast onderkomen te vinden te midden van de krappe woningmarkt en dure huurprijzen.

De nijpende Amsterdamse huizenmarkt zorgt voor een levendige anti-kraak scene. De uitkomst voor hen die de hoge huren niet kunnen (of willen) betalen. Als creatief en fotograaf heeft Lisa Maatjens zo bijna alle kanten van de stad bewoond; van een schattig huisje in Noord tot een oude jeugdgevangenis in de Bijlmer en een studio op de grachten.

Het idee voor de serie Thuisloos begon met het zelfportret “Between Boxes and Boredom”, gemaakt in Amsterdam-Noord toen ze hoorde dat ze moest inpakken en wegwezen. Een half jaar en verschillende woningen later komen alle foto’s samen in de expositie “Thuisloos”, waarin te zien is hoe elk verblijf een eigen verhaal met zich meedraagt.

De expositie opent officieel op 30 november met o.a. een optreden van de band Wies, uiteraard is de fotograaf zelf ook aanwezig.

De expositie is te zien in het café van Pakhuis de Zwijger en is gratis toegankelijk.

Friday 30 November 2018, 16:00 – Friday 21 December 2018, 23:00 , Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Paper Spirits / Soil Mates – Suzanne Bernhardt & Didi Lehnhausen

4 juli 2019

Opening: zondag 7 juli 16:00 – 18:00 uur Performances en live muziek i.s.m. Vincent Boschma (Gare no More / Blue Bunny): vrijdag 19...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2018
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS