Home » Geen categorie » Nieuwe expositie in het Bijbels Museum

Nieuwe expositie in het Bijbels Museum

JONGEREN OVER GELOOF, HOOP EN INSPIRATIE | 9 FEBRUARI 2019 – 27 OKTOBER 2019

Welke betekenis heeft de Bijbel in het leven van jonge christenen? Achttien jongeren vertellen over een kantelmoment in hun leven en de rol die de Bijbel hierin heeft gespeeld.

Hoe vergeef je je vader die je na de scheiding van je ouders acht jaar niet hebt gezien? Waar kies je voor als je in het buitenland wilt studeren én je moeder na een lang ziekbed niet alleen thuis wilt achterlaten? Durf je uit te komen voor wie je bent, ook als dat veel moed vraagt of zelfs doodeng is? Achttien jongeren, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, vertellen over een kantelmoment in hun leven. Zij koppelen hun verhaal over deze – kleine of grote – gebeurtenis aan een bijbelverhaal dat hen in deze periode kracht of inspiratie gaf. De jongvolwassenen zijn afkomstig uit verschillende christelijke stromingen (protestants, katholiek of oosters-orthodox) en hebben verschillende culturele achtergronden.

Universele thema’s

De achttien verhalen zijn persoonlijk en tegelijk universeel. De thema’s die er in voorkomen, zoals vriendschap, vrijheid, vergeving, vertrouwen, gezien worden en je idealen realiseren, zijn voor veel mensen herkenbaar.

Fotografie, audio en video

Fotograaf Cigdem Yuksel maakte van twaalf verhalenvertellers een indringend, eigentijds portret. Hun verhalen komen tot leven in begeleidende audiodocumentaires, van Maartje Duin en Lotte van Gaalen. Zes andere verhalen worden verteld in korte films. Deze zijn gemaakt door Sanne Rovers, met animaties van Tess Martin. Theoloog Janneke Stegeman verzorgde de research voor het project. Verdieping is te vinden in het boek Dit is mijn verhaal; Jonge christenen over geloof, hoop en inspiratie, uitgegeven door Kok Boekencentrum .

Hedendaags christendom

Met Dit is mijn verhaal wil het Bijbels Museum een eigentijds beeld schetsen van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn. Om op dagelijkse basis te leven met krachtige oude verhalen, die in deze tijd niet meer bij iedereen bekend zijn. De achttien verhalenvertellers representeren samen het hedendaagse christendom in Nederland.

Prints verzorgd door FotoLabKiekie

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling

Paper Spirits / Soil Mates – Suzanne Bernhardt & Didi Lehnhausen

4 juli 2019

Opening: zondag 7 juli 16:00 – 18:00 uur Performances en live muziek i.s.m. Vincent Boschma (Gare no More / Blue Bunny): vrijdag 19...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2018
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS