Home » Geen categorie » Ksenia Kuleshova over het Canon Student Development Programme

Ksenia Kuleshova over het Canon Student Development Programme

Afgelopen weekend was het Canon Student Development Programme! In de KIEKIE uitgave no. 32 tonen we beelden van voormalig Canon Student Program- deelnemers Ksenia Kuleshova en Michele Spatari en spreken we Ksenia over haar ervaringen met het programma en haar aangestelde ambassadeurschap voor Canon.

Children play during a COVID-19 coronavirus screening and testing drive in front of the Madala Hostel in Alexandra, Johannesburg; April 2020. © Michele Spatari

Hoe heb je je deelname aan het Visa pour l’imageprogramma ervaren en kun je me iets vertellen over hoe je Canon-ambassadeur bent geworden?

“Het Canon Student Development Programme was een belangrijke ervaring voor mij. Ik had veel meetings en gesprekken met professionals in de fotojournalistiek. Naast de belangrijke feedback maakte ik nieuwe vrienden en bouwde ik langdurige relaties op. Het was ook een kans om mijn lopende Abchazië-project te laten zien aan een groot publiek, waaronder James Estrin van de Lens-blog van The New York Times, die het vervolgens publiceerde. Na het programma werd het project uitgekozen om te worden vertoond op de volgende Visa pour l’Image. Dat was voor mij enorm veel exposure, die leidde tot verdere samenwerkingen. Nadat mijn werk was vertoond bij Visa pour l’Image, werd ik als alumni van het Canon Student Development Programme uitgenodigd om opnieuw deel te nemen aan de sessie. Ik bleef verhalen vertellen waarvan ik dacht dat ze goed waren en kreeg meer zichtbaarheid door mijn deelname aan fotografiewedstrijden. Op een dag kreeg ik een telefoontje van Canon dat ze mij en mijn werk hadden gevolgd en aan mij dachten voor een Canon ambassadeurschap. Ik stuurde alle gevraagde documenten en het benodigde portfolio. Deze werd vervolgens door de professionals bekeken en beoordeeld en binnen een half jaar kreeg ik geweldig nieuws; ik werd een Canon-ambassadeur.”

Er zullen altijd verhalen te vertellen zijn

Anita Giudicepietro, Italian of Burundian origins, wears a creation by Ivorian maitre couturier Ibrahim Savane of the Silent Academy, in front of the San Pietro Caveoso Church in Matera landmark “Sassi”; April 2019.© Michele Spatari

Hoe zie jij je toekomst als journalistiek fotograaf?

“Ik kijk ernaar uit om verder te werken aan mijn langetermijnprojecten en te beginnen aan nieuwe verhalen. Ik ben altijd geïnteresseerd in samenwerkingen en waarschijnlijk komen er in de nabije toekomst een aantal nieuwe bij. Nieuwe opdrachten, nieuwe publicaties, mentorprogramma’s. Er zullen altijd verhalen te vertellen zijn, dat maakt het zo interessant en inspirerend.”

Russia, Saint Petersburg, 30/07/2018. Anna Gavrilova (left) and Jane Sytenko (right) on the sofa with Jane’s mother Irina (in the middle). Anna (25) and Jane (30) have recently celebrated one year dating anniversary. They have a tradition to ask each other if they agree to marry each day at 16:16. © Ksenia Kulsehova

Canon Student Development Programme

Elke student die aan het programma deelneemt krijgt een mentor toegewezen die hem of haar tijdens de zomer heeft voorbereid. Uiteindelijk werden de individuele portfolio’s afgelopen weekend tijdens een groepssessie beoordeeld.

De coaching werd verzorgd door een aantal van ’s werelds meest gerenommeerde professionals, waaronder Canon Ambassadors zoals beeldend kunstenares Laura El-Tantawy en tweevoudig Pulitzer Prize-winnend fotojournalist Muhammed Muheisen.

Abkhazia, Sukhum, 11/01/2016. 7-year-old Sadya Sabekiya in her room holding popular russian Cheburashka toy in her hands. © Ksenia Kuleshova

http://www.kuleshova.de/

https://www.canon.nl/student-development-programme/

 

Expositie FOLLOW ’21 in Iso Amsterdam

1 december 2021

Van donderdag 2 t/m zondag 5 december is de tentoonstelling van FOLLOW ’21, met nieuw werk van Alma Kim en Nkeiru Ofor, te zien in ISO...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

 

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS