Home » Geen categorie » Daphne van de Velde – Crowdfunding “Worry About Moisture Escaping the Fruit”

Daphne van de Velde – Crowdfunding “Worry About Moisture Escaping the Fruit”

Daphne van de Velde is bezig met de crowdfunding van haar boek “Worry About Moisture Escaping the Fruit”. Een aantal maanden geleden studeerde ze cum laude af aan de Fotoacademie. Helaas kon de expositie destijds niet doorgaan. Nu krijgt ze aanstaande zomer gelukkig opnieuw de kans op haar werk toch nog op veel mooie plekken te laten zien. Maar natuurlijk neemt ze het liefst ook haar boek mee!

https://www.voordekunst.nl/projecten/11417-worry-about-moisture-escaping-the-fruit-1

Over het project
“Ik onderzoek de grens als overgangszone tussen binnen en buiten met de huid als metafoor. De huid die ontmoet, fysiek reageert, beschermt en isoleert.

Het lichaam wordt beeld en het beeld wordt lichaam. Ik experimenteer met verschillende media waarbij ik het platte vlak van de foto vervorm als een papieren huid. Ik grijp in totdat er een kwetsbare, ruïne achtige sculptuur is ontstaan om weerstand te bieden tegen het oppervlakkige lichaam: een zelfgemaakte gevangenis van holtes.

Eerst heb ik dans en architectuur gestudeerd. Na mijn opleiding aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten, studeerde ik in 2020 af aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Het eindexamenproject WORRY ABOUT MOISTURE ESCAPING THE FRUIT heeft recentelijk al een aantal prijzen en nominaties ontvangen, waaronder de Photoworks (UK) Graduate Award 2020, de Selection of Dutch Photography (DuPho) 2020, de Art Connect | Studio Uncoated Berlin competition 2020 en een nominatie voor de International Photography Grant 2019 (fine art).”

Waarom deze crowdfunding?
“Het boek is prachtig vormgegeven met bijzonder veel aandacht naar de weergave van de beelden, de lithografie en de keuze voor goed papier. Er zijn al veel mensen die het boek willen kopen, maar dat is nu niet mogelijk omdat ik na het betalen van de ontwerpkosten geen budget meer had om meerdere exemplaren te kunnen drukken.

De productie, waaronder het ontwerpen en drukken, van zo’n unieke uitgave met 72 pagina’s fotografie en multimedia is een kostbare aangelegenheid. Voor deze laatste stap in mijn project heb ik daarom jullie hulp nodig.

Ik ben me ervan bewust dat dit in corona tijd geen gemakkelijke vraag is, maar ik ben blij met iedere steun. Als je niks kan geven, begrijp ik dat natuurlijk ook helemaal, dan kan je me misschien nog helpen door deze campagne door te sturen in jouw eigen netwerk?

Je kunt mij helpen door een boek te bestellen, een print af te nemen of een bijdrage zonder tegenprestatie te doen. Ook kan je een uur in mijn studio boeken om een portretserie van jezelf of van iemand anders te laten maken, je kan een portfolio review boeken en een cursus bij mij volgen. Hiermee steun je mij enorm!”

Details Publicatie
editorial curation /nicole segers and daphne van de velde
layout /studio asja keeman rotterdam
photography, installations, multimedia and text /daphne van de velde
title/ worry about moisture escaping the fruit
size / 33 x 23,7
pages / 72
oplage / 100
printing and binding /coers en roest arnhem
paper /munken lynx rough

Hieronder vind je de 2 foto’s waaruit je kan kiezen wanneer je een boek bestelt met een print (17x17cm of 40x40cm).


  Special editions: TRACES en ANTI-CHAMBER III

Meer informatie en foto’s kun je bekijken op haar website:
www.daphnevandevelde.nl

Ook kun je Daphne volgen via Instagram @daphnevandevelde

Er staan exposities van Daphne gepland bij Object, Art Rotterdam en Het Nieuwe Instituut met I/O collective in Rotterdam. Met de Circle Gallery zal haar werk in het VIP programma van Unseen te zien zijn en op het Fotofestival Schiedam.

https://www.voordekunst.nl/projecten/11417-worry-about-moisture-escaping-the-fruit-1

 

 

 

Alle eindexamen studenten Fotoacademie geslaagd!

8 juni 2021

Beeld is een tentoonstelling van de nieuwe lichting beeldmakers van de Fotoacademie Amsterdam. Van 3 t/m 7 juni 2021 toonden de 15 geslaagden voor...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS