Home » Geen categorie » Esther Vergeer Foundation reizende tentoonstelling

Esther Vergeer Foundation reizende tentoonstelling

De Esther Vergeer Foundation bestaat 15 jaar en dat vieren zij met een bijzonder project. De dromen van 15 kinderen zijn op een unieke manier vastgelegd door 15 topfotografen en bekende Nederlanders, één kind per jaar dat de Foundation bestaat. Zo willen zij jullie inspireren en informeren over de mooie dromen die zijn ontstaan door hun sportprojecten! Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent dinsdag 1 oktober de expositie ’Durf te dromen’ van de Esther Vergeer Foundation in het Cobra Museum in Amstelveen. FotoLabKiekie mocht de prints voor deze fantastische expositie verzorgen.

STOERE NICK GING MET ZIJN SPORTHELD MAX VERSTAPPEN OP DE FOTO De schrik was groot toen Nick op jonge leeftijd getroffen werd door botkanker. Een afschuwelijke ziekte waar net als Nick helaas veel te veel kinderen mee te maken krijgen. Zijn rechteronderbeen moest hierdoor geamputeerd worden. Een paar jaar later bleek er ook een tumor in zijn longen te zitten. Zware behandelingen volgden. Behoorlijk pittig voor het kleine mannetje. Met zijn passie voor snelle auto’s droomt Nick ervan om net als Max Formule 1 coureur worden! Onder grote belangstelling van het publiek schoot Edwin Smulders een stoere plaat van Nick en Max tijdens de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort! Het eindresultaat is binnenkort te zien bij de foto-expo Durf te Dromen!

DE SPECTACULAIRE FOTOSHOOT VAN FEE…IN EEN BOEING 747! Al van jongs af aan droomt Fee ervan om stewardess te worden. Een baan waarbij je gastvrij en sociaal moet zijn, dat lijkt haar wel wat. Fee verheugt zich nu al op de avonturen die je mee kunt maken tijdens al die verre reizen! Fotografe Cynthia Boll, winnaar van de Zilveren Camera 2018, ging mee een imposante Boeing 747 in om Fee’s droom in beeld te brengen voor onze foto-expo Durf te Dromen. Een unieke shoot, die dankzij de KLM mogelijk werd gemaakt. Fantastisch dat ze dit hebben gedaan! Fee heeft een aangeboren afwijking, het caudaal regressie syndroom. Dit is een aandoening waarbij het onderste deel van de rug niet goed is aangelegd. Ze kan daardoor haar benen niet aansturen, maar toch heeft ze al op jonge leeftijd leren apenkooien, turnen, klimmen, klauteren en spelen zonder rolstoel. We kennen haar als één van de rolstoeltennistalenten bij de TV Nieuwesloot in Alphen a/d Rijn. In haar sportrolstoel met schuine wielen is ze snel, wendbaar en een geduchte tegenstander op de baan.

DIT IS DE DROOM VAN JANÉ, EEN ECHTE DOORZETTER Jané (16) is een echte doorzetter. Ze werd als jong meisje getroffen door botkanker en heeft als het gevolg daarvan een prothese voor haar been. Onlangs alle tegenslagen, liet ze zich echter niet kennen. Sinds mei is Jané aan het rolstoeltennissen bij ons project in Neede. Dat maakt haar blij! Ondertussen droomt ze ook nog van een toekomst als bekende hardloopster. Tijdens de fotoshoot voor Durf te Dromen werd ze samen met para-atlete Marlene van Gansewinkel op een bijzonder manier geportretteerd door de prijswinnende sportfotograaf Klaas Jan van der Weij.

 

From the archives X Kees Rijken

27 mei 2020

In onze wekelijkse serie From The Archives verteld een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Kees...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS