Home » Expositie » 15 x 15 Verkadefabriek

15 x 15 Verkadefabriek

Voor het 15-jarig bestaan van de Verkadefabriek vroegen we Teo Audenaerd, die hier al enkele jaren de fototentoonstellingen verzorgt, iets speciaals te bedenken. “Ik hoefde er niet lang over na te denken, wat is er leuker dan jongeren die net als de Verkadefabriek 15 jaar zijn?”

“Het eerste dat in me op kwam was één fotograaf opdracht geven vijftien verschillende 15-jarigen te portretteren. Daarbij speelde de naam van Johan van der Keuken door mijn hoofd. Hij bracht in 1955 een boekje uit met foto’s van 17-jarigen. ‘Wij zij 17’ heette dat. Het deed destijds veel stof opwaaien en het bleek ook achteraf een mooi tijdsdocument.

Ik koos voor 15 verschillende fotografen met uiteenlopende stijlen, die goed zijn in het maken van portretten. Ik heb een aantal gevestigde fotografen benaderd, die bijna allemaal direct enthousiast waren. Ik wilde ook nieuwkomers de kans geven om te laten zien wat ze kunnen. Fotografen die goed zijn, maar nog niet in de musea hangen, zoals Io Cooman, Hilde Harshagen, Eva Roefs en Daantje Bons. Daarnaast vond ik het goed om een aantal Bossche fotografen te laten zien: Marc Bolsius, Dolph Cantrijn en John van Hamond. Ik vind dat zij hier een plek moeten krijgen.”

Het resultaat is een serie portretten die een divers beeld geeft van de 15-jarigen van nu. Hoe is het om 15 jaar te zijn en hoe zien 15-jarigen zichzelf over tien jaar? Van alle modellen is naast het portret een kort interview te lezen waarin zij antwoord geven op deze vragen.

Vijftien voelt als een tussenjaar. Je wordt 15 om 16 te worden, net zoals je 16 wordt om 18 te worden.
– Denne

Prints by FotoLabKiekie

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS