Home » Expositie » DE NEDERLANDSE BANDBUS FOTO-EXPOSITIE

DE NEDERLANDSE BANDBUS FOTO-EXPOSITIE

WHAT DRIVES US (2021)

+ DE NEDERLANDSE BANDBUS FOTO-EXPOSITIE

Q&A: HANS VANDENBURG (GRUPPO SPORTIVO) / BAS ‘BAZZ’ BARNASCONI (BAZZOOKAS) / HOSTED BY BOOZY DE KOK

De nieuwe documentaire van Dave Grohl van Foo Fighters op groot scherm in de Max van Melkweg, met een unieke foto-expositie van Nederlandse bandbussen! ‘What Drives Us’ is een ode aan dat moment in het leven van elke muzikant, waarop hij twijfelt aan zijn beweegredenen en zich afvraagt voor wie hij eigenlijk muziek maakt. Dave Grohl legt uit waarom hij de docu maakte: “Deze film is mijn liefdesbrief aan iedere muzikant die ooit met zijn vrienden in een oud busje sprong, om simpelweg muziek te maken. Het begon met een project over de praktische kant van het onderweg zijn, maar uiteindelijk werd het een persoonlijke ontdekkingstocht naar het ‘waarom’ van onze reis. De titel zegt het eigenlijk allemaal: What Drives Us?”.

In de documentaire zijn interviews te zien met talloze grote namen, waaronder Taylor Hawkins, Pat Smear, Ringo Starr, Flea, Brian Johnson, Slash, Ben Harper, The Edge en Steven Tyler.

Nederlandse bands hebben ook zonder uitzondering zo hun ervaringen opgedaan in een tourbus. Van de Mercedes 508-bus van Golden Earring, die per boot naar Amerika werd verscheept voor hun eerste Amerikaanse tour, tot de Volkswagen T1 (genaamd T-Bone, naar bluesgitarist T-Bone Walker) waarmee Cuby & The Blizzards vanuit Grollo heel Nederland wisten te veroveren. Allemaal verhalen, allemaal prachtige beelden. Om dit te vieren organiseert Sony Music samen met Legacy of Music en de Melkweg een eenmalige foto-expositie in de Max waarin we een rondreis maken langs enkele van de toonaangevende foto’s van de Nederlandse bands en hun tourbus. Buiten voor de Melkweg staat de bekende tourbus van Bazzookas om even in te kijken!

PRINTS SATIN OP MDF BY FOTOLABKIEKIE

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

 

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS