Home » Expositie » Fototentoonstelling: Knokken voor je boeken

Fototentoonstelling: Knokken voor je boeken

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Vereniging Onbeperkt Lezen (VOL) die de leesbelangen van blinden, slechtzienden en mensen met een andere leesbeperking vertegenwoordigt, verschijnt het boek Knokken voor je boeken en komt er een fototentoonstelling onder dezelfde titel in de OBA.
In het boek worden 22 leden van VOL geportretteerd en geinterviewd die allen een leesbeperking hebben, zij vertellen hoe zij lezen. 10 van deze personen, jong en oud, blind of slechtziend, dyslectisch of met afasie, allemaal vertellen zij hun persoonlijke verhaal over het belang van lezen in hun leven.
Over lezen op een andere manier dan gewoon lezen in een gedrukt boek. Lezen met gebruik van je vingers, of door te luisteren naar een gesproken boek. En kan je bijvoorbeeld alle titels vinden die je wilt lezen? In braille, of als voorgelezen boek. En kan je braille nog leren als je op oudere leeftijd slechtziend wordt? En hoe lees je als blinde moeder voor aan je zoontje?
Zowel met het boek als met de tentoonstelling vraagt de Vereniging Onbeperkt Lezen aandacht voor mensen met een leesbeperking en de mogelijkheden die er zijn om op andere manieren te kunnen (blijven) lezen.

30 januari t/m 24 februari 2020
OBA Oosterdok | 1e etage

Samenstelling tentoonstelling: Vereniging Onbeperkt Lezen; Fotografie: Willem Jan Ritman Fotografie; Teksten: Ditty Eimers; Vormgeving tentoonstelling: De Werksalon Amsterdam

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

 

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS