Home » Expositie » Jacco Oskam exposeert in Rietveldpaviljoen

Jacco Oskam exposeert in Rietveldpaviljoen

August Sander staat bekend als een van de belangrijkste Duitse portretfotografen van de vroege twintigste eeuw. Hij zag de taak van de fotografie om een waarheidsgetrouwe, objectieve weergave van de werkelijkheid te geven. August Sander geloofde heilig dat iemand getekend wordt door de tijd waarin hij leeft en dat hij dit als fotograaf kon laten zien. Opmerkelijk is het evenwicht dat hij in zijn foto’s bereikt tussen de geportretteerde als type en als individu.

De expositie bevat foto’s van andere portretfotografen die zich scharen in Sander’s manier van waarheidsgetrouwe, pure portretten. Fotografen bij wie de vonk is overgesprongen.

Jacco Oskam 

Fotograaf Jacco Oskam (1989) maakte een serie van een vijftal kunstenaars uit Regio Eemland die actief zijn in verschillende disciplines. ‘‘Geïnspireerd door August Sander (1876-1964) wilde ik een typologische serie maken. Sander portretteerde burgers in hun beroep of maatschappelijke functie en werkte zo aan een dwarsdoorsnede van de Duitse maatschappij. In tegenstelling tot bij de portretten van August Sander wilde ik dichterbij komen en heb ik de kunstenaars in de studio geportretteerd. Ik vind het belangrijk om toegelaten te worden tot de persoon die ik fotografeer om zo een pakkend of indringend portret te maken.’’ 

De portretten zijn van 30 juli t/m 20 september te zien in het Rietveldpaviljoen.  

jaccooskam.com

https://www.instagram.com/jacco.oskam/

 

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS