Home » Expositie » Kings & Queens in Foam Café en Kyas Art Salon

Kings & Queens in Foam Café en Kyas Art Salon

Voor de meeste mensen is ‘drag’ (DRess As Girl) een exotisch fenomeen; een verschijnsel uit de wereld van spektakel, fantasie en entertainment. KINGS & QUEENS onderzoekt met haar foto’s hoe drag queens het conventionele, binaire denken over genderidentiteit uitdagen door te laten zien dat er meer is in het leven dan slechts man of vrouw zijn. Maar wie zijn deze draq queens? Wie is de man achter het spectaculaire vrouwelijke uiterlijk? Welke behoefte bevredigt het hebben van een drag-alter ego?

De intieme portretten van ‘Fierce Queens’ naast hun kwetsbare mannelijke zelf brengen de kijker dichterbij de ware identiteit van de drag queens. Door middel van fotomontage zijn de man en zijn vrouwelijke creatie naadloos met elkaar versmolten tot een enkel portret dat de relatie onthult tussen de twee persoonlijkheden die voortvloeien uit dezelfde individu. Deze portretten verbeelden verhalen over gender, liefde, identiteit, seksuele transcendentie en misschien wel over het wezen van de mens zelf.

KINGS & QUEENS is een project door Leon Hendrickx in samenwerking met travestiekunstenaar Micha Schneijderberg (ook bekend als Snorella WC).

Fine art Giclée prints/acrylaat

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS