Home » Expositie » UNSEEN X MELKWEG EXPO

UNSEEN X MELKWEG EXPO

THE IMAGE IS OUR VOICE

ELINE BENJAMINSEN, VERENA BLOK, PLEUN GREMMEN, EVA KREUGER, KEVIN OSEPA

Vijf kunstenaars, vijf verhalen en vijf projecten die vragen oproepen over thema’s die variëren van culturele identiteit tot sociaaleconomische processen en politiek. De geselecteerde kunstenaars hebben één ding gemeen: ze bevragen door middel van beelden de wereld om hen heen en laten nieuwe perspectieven zien. Van 6 september tot en met 13 oktober presenteert Melkweg Expo, in samenwerking met Unseen Foundation, het werk van vijf jonge kunstenaars die werken met fotografie: Eline Benjaminsen (Noorwegen 1992), Verena Blok (Nederland, 1990), Pleun Gremmen (Nederland, 1992), Kevin Osepa (Curacao, 1994) en Eva Kreuger (Nederland, 1995) in de tentoonstelling The Image is Our Voice.

Unseen Foundation is opgericht om opkomende kunstenaars te ondersteunen en te promoten. Begin 2019 werd de stichting onderdeel van Futures, een Europees platform dat fotografisch talent stimuleert. Als lid van dit platform heeft Unseen Foundation vijf jonge kunstenaars  geselecteerd die in Nederland wonen en werken. Deze kunstenaars worden opgenomen in de Europese talentenpool van Futures. Daarmee versterken zij de vertegenwoordiging van hedendaagse Nederlandse kunst op een internationaal niveau.

Unseen Foundation stelde gerenommeerd curator Iris Sikking aan om de talenten te begeleiden en te adviseren tijdens het programma. Het eindresultaat van dit traject is een groepstentoonstelling in Amsterdam. Voor dit evenement werkt Unseen Foundation samen met Melkweg Expo – die de gemeenschappelijke missie deelt om opkomend talent te koesteren en te promoten. Melkweg Expo ligt in het hart van Amsterdam en is een expositieruimte voor hedendaagse fotografie en een platform voor jonge kunstenaars.

Prints & frames by FotoLabKiekie

Image: Video still from Alt Reality Lexicon, 2018 © Pleun Gremmen

Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS