Home » Geen categorie » Expositie Chris de Bode ‘Ver van Huis’

Expositie Chris de Bode ‘Ver van Huis’

Ver van huis

Miljoenen mensen zijn door oorlog, honger of klimaatverandering op de vlucht. Chris de Bode fotografeert het leven van mensen die ver van hun eigen huis, maar ook ver bij ons vandaan worden opgevangen. Een selectie van zijn werk is te zien in de tentoonstelling ‘Ver van Huis’.

Chris zoekt met zijn foto’s altijd naar nieuwe invalshoeken om het verhaal te vertellen en blijft weg van stereotypen. In de tentoonstelling maak je kennis met mensen op de vlucht, zie je waar ze vandaan komen, de weg die ze afleggen en onder welke omstandigheden ze leven. In veel beelden komt iets positiefs naar voren. Zoals liefde, gastvrijheid, trots en vindingrijkheid.

De tentoonstelling vertelt ook het verhaal van de fotograaf. Over welke keuzes hij maakt om onze verbeeldingskracht aan te spreken om zo het leven van mensen, dat zich ver van ons afspeelt, naar onze samenleving en ons voorstellingsvermogen te vertalen. Chris zoekt naar beelden die ons aanspreken en empathie oproepen, maar die tegelijkertijd ook recht doen aan de complexiteit van opvang in de regio.

Samenwerking met Stichting Vluchteling

Deze tentoonstelling is in samenwerking met Stichting Vluchteling tot stand gekomen. Stichting Vluchteling geeft momenteel noodhulp aan ruim 884.808 vluchtelingen in 28 landen. Ook spreken zij zich uit voor de belangen van vluchtelingen en stellen ze misstanden aan de kaak.

GESLOTEN TIJDENS KERSTVAKANTIE

9 december 2019

Wij zijn van 23 december 2019 tot en met 1 januari 2020 gesloten. Team Kiekie wenst jullie fijne feestdagen en een fantastisch...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2018
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS