Home » Geen categorie » Expositie Youthquake in de Kunsthal Rotterdam

Expositie Youthquake in de Kunsthal Rotterdam

Beeld boven: © Harmen Meinsma

Youthquake. Verlangen naar eeuwige jeugd

Kunsthal Rotterdam trapt 2021 af met de multimediale tentoonstelling ‘Youthquake. Verlangen naar eeuwige jeugd’. Aan de hand van kleding, fotografie en video laat de tentoonstelling zien hoe onze beeldcultuur in de ban is van jeugd. Mode is bij uitstek het domein dat ons mogelijkheden biedt leeftijdloos te zijn, of in ieder geval te lijken. Ook in marketing en (social) media wordt het verlangen om eeuwig jong te blijven breed uitgedragen.

Luìs Monteiro, Iris Apfel 

Youthquake gaat over volwassen kinderen en jeugdige senioren. De mythische fontein van de eeuwige jeugd dient als proloog van de tentoonstelling. Historische mini-me kleding wordt gevolgd door flapper dresses en minirokjes uit de rebelse jeugdculturen van de jaren 1920 en ’60. Video en fotografie visualiseren de huidige marketing onder het mom van youth sells. Jonge mensen zijn inspiratiebron in een visuele cultuur gedomineerd door een onhaalbaar lichaamsbeeld: extreem slank, knap en jong. Ten slotte vormen seniore paradijsvogels als de 99-jarige Iris Apfel een hoopvol en kritisch tegengeluid op de jeugdige beeldenstroom van de 21e eeuw: ‘I would like to be remembered as the world’s oldest living teenager.’

Youthquake komt tot stand in samenwerking met Modemuseum Hasselt. De vormgeving van de tentoonstelling is in handen van het multidisciplinaire modehuis MAISON the FAUX.

Fine Art Prints Harmen Meinsma by FotoLabKiekie

23 januari 2021 – 13 juni 2021

Kunsthal
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010-4400301
communicatie@kunsthal.nl
www.kunsthal.nl
@Kunsthal (twitter)
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Alle eindexamen studenten Fotoacademie geslaagd!

8 juni 2021

Beeld is een tentoonstelling van de nieuwe lichting beeldmakers van de Fotoacademie Amsterdam. Van 3 t/m 7 juni 2021 toonden de 15 geslaagden voor...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS