Home » Geen categorie » GESELECTEERDE FOTOGRAFEN FOLLOW 2019

GESELECTEERDE FOTOGRAFEN FOLLOW 2019

FOLLOW 2019

In samenwerking met EIZO, wereldwijde marktleider van high-end monitoren, bundelen Kiekie en Melkweg Expo de krachten om een persoonlijk coachingstraject  voor twee jonge fotografen uit te zetten. Deze twee fotografen krijgen elk een budget van € 2000 en de opdracht een nieuwe serie te maken of verder te werken aan een reeds bestaand project. Zes maanden lang worden ze begeleid door experts uit het fotografieveld en vaste coaches Fleurie Kloostra (curator Melkweg Expo) en Denise Woerdman (Kiekie krant). Bovendien biedt EIZO hen een leertraject over colour management aan en krijgen zij een gloednieuwe monitor. Dit alles met het doel een expositie in Melkweg Expo te verwezenlijken.

GESELECTEERDE FOTOGRAFEN FOLLOW 2019

Trots stellen wij en partners @fotolabkiekie en @eizo onze geselecteerde FOLLOW 2019 fotografen aan jullie voor: Robin Alysha Clemens en Sjoerd Houben.

Sjoerd is net afgestudeerd en verkent in zijn werk maatschappelijke systemen die deel zijn van ons dagelijkse leven. Robin vertelt verhalen waarin identiteit en a sense of place centraal staan. Zij studeerde in 2016 af en grijpt FOLLOW aan om zich volledig te kunnen focussen op het creëren van nieuw vrij werk. Beide fotografen laten zich kenmerken door een uitmuntende beeldkwaliteit gecombineerd met interessante invalshoeken waardoor hun beelden ons enkel doen verlangen naar meer. FOLLOW geeft de twee fotografen de kans om onder begeleiding een nieuw project te ontwikkelen dat ze in november in Melkweg Expo exposeren. Wij kunnen niet wachten om dit traject met hen aan te gaan!

FOLLOW 2019: Robin Alysha Clemens 

Robins fotografie gaat veelal over subculturen en werelden waar ze (nog) geen onderdeel van uitmaakt. Sterk geïnspireerd door cinema vertelt ze verhalen over mensen waarin identiteit en a sense of place centraal staan. De combinatie van een documentair narratief met mise-en-scène maakt haar fotografie niet in één genre te vatten. (www.robinalysha.com) Samen met Sjoerd Houben zal ze het FOLLOW traject aangaan en een nieuw project uitwerken dat in november bij ons wordt geëxposeerd!

© Robin Alysha Clemens

FOLLOW 2019: Sjoerd Houben

Sjoerd is net afgestudeerd en verkent in zijn werk de maatschappelijke systemen die deel zijn van ons dagelijks leven. Hij zet vraagtekens bij hoe het fotografisch medium omgaat met abstracte concept en de manier waarop deze concepten de weg terugvinden naar het beeld. Fotografie is voor hem een middel om (on)gerelateerde onderwerpen ter sprake te brengen. (www.sjoerdhouben.nl). Samen met Robin Alysha Clemens zal hij het FOLLOW traject aangaan en een nieuw project uitwerken dat in november bij ons wordt geëxposeerd!

© Sjoerd Houben

From the archives X Kees Rijken

27 mei 2020

In onze wekelijkse serie From The Archives verteld een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Kees...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS