Home » Geen categorie » Fotomanifestatie ’19 Enschede: Chris de Bode

Fotomanifestatie ’19 Enschede: Chris de Bode

Chris de Bode Mozambique, Beira Zacharias, 41, and his daughter Clara, 6, at the Beira Central Hospital

 

Van 2 oktober tot en met 9 november 2019 is het weer tijd voor hét tweejaarlijkse fotofestival van het Oosten: de Fotomanifestatie Enschede. De stad zal dan in het teken staan van de hedendaagse Nederlandse fotografie. De expositie ‘Never The Less’ van fotograaf Chris de Bode is tijdens de Fotomanifestatie Enschede te bekijken in galerie Beeld & Aambeeld.

‘NEVER THE LESS’

Door verschillende omstandigheden worden mensen gedwongen hun huis te verlaten. Door oorlog, honger of natuurrampen, miljoenen mensen ter wereld zijn van hun veilige thuis verdreven. Fotograaf Chris de Bode reist al jaren naar plekken waar mensen terecht zijn gekomen nadat zij huis en haard hebben verlaten en heeft hij geprobeerd hun situatie in beeld te brengen. De Bode probeert in zijn werk altijd nieuwe invalshoeken te vinden die het verhaal kunnen visualiseren. De mens staat altijd voorop in zijn werk ook al is die niet altijd zichtbaar in beeld. De mensen en daarvan afgeleide situaties stralen in zijn foto’s kracht en tegelijk kwetsbaarheid uit. Een visuele zoektocht naar verbinding die uitnodigt om verder te kijken dan het stereotype beeld waarmee we elkaar zo vaak mee tekort doen. Never The Less.

Chris de Bode is een documentaire fotograaf. Het gros van zijn werk richt zich op humanitaire vraagstukken waarvoor hij de hele wereld afreist. De Bode probeert in zijn werk altijd nieuwe invalshoeken te vinden die het verhaal kunnen visualiseren. Hij werkt in opdracht voor NGO’s maar ontwikkelt ook eigen projecten. De Bode werkt voor onder andere de UNHCR, Aidsfonds, Save the Children, Concern Worldwide, British Red Cross, St Vluchteling en the Guardian. Hij wordt vertegenwoordigd door het bekende fotoagentschap Panos Pictures in Londen.

www.chrisdebode.com

 

Locatie tentoonstelling:

Walstraat 13
7511 GE Enschede

13 oktober t/m 13 november 2019

Openingstijden:
woensdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en donderdag
tot 21.00 uur

Toegang:
gratis

Opening:
12 oktober 16.00 uur

© Chris de Bode

Kiekie Art: fotokunst van toptalent aan jouw muur

26 maart 2020

Als gevolg van overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus, zitten veel bedrijven en zzp’ers in zwaar weer. Maar uit nood worden de...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2018
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS