Home » Geen categorie » From the archives X Carla Kogelman

From the archives X Carla Kogelman

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Carla Kogelman.

“Ik word bij hun thuis uitgenodigd en er ontstaat een warme vriendschap; ik krijg een bed en eten op de boerderij aangeboden.”

20 juli 2012
Hoogzomer in het Waldviertel.
Hannah (2006) en Alena (2003) zwemmen in de ‘sloot ‘ bij hun voor de deur.

“Ik heb de opdracht van Szene Bunte Waehne in het Waldviertel om een fotodocumentaire te maken over de regio. Een regio in Oostenrijk, gelegen tussen Wenen en Tsjechie. het doel is om tijdens het festival in september 2012 een expositie te hebben in Kunsthaus Horn. Ik vind het stoer dat juist een jeugdtheaterfestival mij vraagt. Sinds 1985 ben ik werkzaam in de theaterwereld. En om nu mijn eigen verhalen te maken in plaats van ze te verkopen vind ik geweldig.

Zomer 2012 ga ik meerder keren naar het Waldviertel, ik heb een busje en een bed tot mijn beschikking en geniet van alle ontmoetingen. Zelf ben ik ook op het platteland (Twente) opgegroeid en de ruimte en de herkenbaarheid spreekt mij aan. Het lijkt alsof ik mijn eigen jeugd kan herbeleven, sterker nog, alsof ik een jeugd kan maken die ik zelf nooit gehad heb. Die zomer ontmoet ik Sonja, Hannah en Alena bij de ‘sloot’ bij hun hun voor de deur. Ik word bij hun thuis uitgenodigd en er ontstaat een warme vriendschap; ik krijg een bed en eten op de boerderij aangeboden.

Vanaf 2012 kom ik elke zomer meerdere weken op de boerderij en in het dorpje en volg ik het wel en wee van de kinderen in zomertijd. Inmiddels zijn Hannah en Alena pubers, zijn hun ouders gescheiden en heeft de moeder na een heftige brand in de hooischuur het roer omgegooid. Deze week zijn de nieuwe vakantie-appartementen geopend. Ik ben benieuwd wat ik in augustus tegenkom.Twee keer heb ik een eerste prijs bij World Press Photo gewonnen met deze serie. In 2014 in de categorie portraits -observed stories en in 2018 in de categorie long term projects. Najaar 2018 is ook het boek I AM WALDVIERTEL verschenen bij Schilt Publishing.”

Vacature Print Specialist

10 mei 2021

FotoLabKiekie is per direct op zoek naar een nieuwe collega op het gebied van het voorbereiden en vervaardigen van (fine art) prints. Ben je dol op...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS