Home » Geen categorie » From the archives x Corbino

From the archives x Corbino

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Maarten Corbijn.

“In een smal gangetje tussen kleedkamer en podium, verlicht door een enkele tl-balk, liep ze onzeker op me af.”

““Son, she’ll stand still for you!” Stilstaan, tjonge jonge. Maar de manier waarop het me door een van haar twee managers werd toegevoegd, bood weinig ruimte voor verzet, mocht ik daartoe al in staat zijn, murw als ik was van drie dagen wachten in voor mij onbekende hotellobby’s en vijandige concertlocaties. Stilstaan, dat was vast iets anders dan een fotosessie…

De man had niets teveel gezegd. In een smal gangetje tussen kleedkamer en podium, verlicht door een enkele tl-balk, liep ze onzeker op me af, stond vol overtuiging anderhalve seconde stil en was drie frames later verdwenen uit de zoeker van mijn Nikkormat richting joelend publiek. Ze had geprobeerd mij de ‘all-american dream’ te verkopen in een glamour-pose, maar diep in mijn hart wist ik beter. Negatief nummer één was volkomen onscherp, en haar pr-ding, dat was beeldje twee. Maar bij nummer drie, daar was iets gebeurd dat mij de hele terugreis in een vreselijke analoge spanning hield. Klopte wat ik meende te hebben gevoeld, wat ik dacht te hebben gezien: de melancholieke blik van een alleycat, een fantastisch samengaan van blik, outfit en pose?

De uiteindelijke bevestiging van mijn hoopvolle vermoedens vele uren later heeft mij nog jarenlang van brandstof voorzien inzake geduld en doorzetten. Wat is drie dagen wachten waard ? Nou, dit dus. A joy forever.”

corbino.nl

Fresh Eyes Photo Fair in Amsterdam

18 september 2020

Nu Unseen Amsterdam dit jaar niet doorgaat heeft de organisatie van van Haute Photographie en GUP Magazine het initiatief genomen om in de periode...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS