Home » Geen categorie » From the archives X Elmer de Haas

From the archives X Elmer de Haas

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Elmer de Haas.

“Mensen die niets lijken te hebben hebben eigenlijk alles. Ik vond dat verhelderend en ook weer leerzaam op het gebied van mijn leerschool van het leven”

“Ik heb deze foto gemaakt tijdens een road trip door Namibiê in 2013. Met een goede Zuid Afrikaans vriend zijn we vanuit Kaapstad gaan rijden, naar Namibië. Zonder plan, zonder doel. Waar het mooi was stopten we totdat we voelden dat we weer door moesten.

Van de vele foto’s die ik gemaakt hebt toen, is een expositie geweest. Deze foto van moeder en kind heb ik toen niet geselecteerd. Zij behoren tot de Himba Tribe. Ik denk dat ik hem toen niet heb geselecteerd omdat ik hem te persoonlijk vond. Toen.

Nu, en misschien wel just in deze periode, zie ik de enorme de kracht van de foto. Met een bijna onverschrokken blik de camera inkijkend. En met  een prachtige houding van dit is het, dit ben ik. Niets meer niets minder. En nu, terugkijkend naar die foto, vind ik dat veelzeggend. Zeker als ik dat afzet tegen hoe ik leef hier. En eigenlijk ook nog steeds meedoe aan de consumptie maatschappij.

Mensen die niets lijken te hebben hebben eigenlijk alles. Ik vond dat verhelderend en ook weer leerzaam op het gebied van mijn leerschool van het leven.”

elmerdehaas.com

From the archives X Rufus de Vries

29 juli 2020

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Rufus de...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS