Home » Geen categorie » From the Archives X Ernst Coppejans

From the Archives X Ernst Coppejans

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Ernst Coppejans.

“Het is belangrijk jezelf te ontwikkelen en op te voeden want veel van deze geschiedenis wordt ons op school niet geleerd. Onderwijs is de sleutel tot verandering.”

“In mijn werk een stem die ik gebruik om de verhalen te vertellen van mensen die gemarginaliseerd worden, die worden beschreven als minderheden. Mensen die niet het automatische privilege hebben dat ik heb. Het is me altijd duidelijk geweest dat mijn zwarte man, familie en vrienden gelijk zijn aan mij. Het spreekt voor zich dat ik een antiracist ben. Maar ik realiseer me dat er meer voor nodig is dan het alleen te weten. Niet racistisch zijn is niet genoeg. Wees een actieve antiracist. Het is belangrijk jezelf te ontwikkelen en op te voeden want veel van deze geschiedenis wordt ons op school niet geleerd. Onderwijs is de sleutel tot verandering.

We kunnen en moeten het beter doen. Miljoenen demonstreren voor verandering, het minste wat je kunt doen is steun betuigen en actief zijn. Je stem laten horen. Ik maakte een portret van onze handen. Die van mijn man en mij. Mijn man die ook met regelmaat te maken heeft met racisme. Die op Schiphol of andere luchthavens standaard eruit wordt gepikt, die in supermarkten en winkels extra in de gaten wordt gehouden. Die zich altijd bewust is van hoe hij wordt gezien. Die in het buitenland, toen hij daar werkte, bijna dagelijks door de politie staande werd gehouden om zijn paspoort te laten zien. Witte mensen zoals ik maken dit nooit mee. Dat is wit privilege. Om uiting te geven aan mijn gevoel van frustratie over de ongelijkheid en het onrecht en als steun aan de #BlackLivesMatter beweging maakte ik vorige week dit portret.”

KIEKIE no.31 The Storytelling Issue

22 januari 2021

VOORWOORD KIEKIE no.31 Denise Woerdman ''Voor jullie ligt Kiekie no. 31 met het thema Storytelling. Naar mijn mening belangrijker dan ooit in...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS