Home » Geen categorie » From the archives X Jouk Oosterhof

From the archives X Jouk Oosterhof

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Jouk Oosterhof.

“Ik vind het knap hoe Sunny Bergman in deze documentaire inhoudelijk zoveel bloot legt over de diep geworteld-heid van het probleem.”

“Ik gebruik deze plek voor een beeld uit mijn archief van de poster van Sunny Bergman’s documentaire uit 2014. Elk Sinterklaas seizoen als de zwarten-pieten discussie weer op gang komt hoor je zuchten…. nee toch niet weer hierover. En afgelopen weken is weer duidelijk geworden dat het er wel over moet blijven gaan, totdat het veranderd is.

Ik vind het knap hoe Sunny Bergman in deze documentaire inhoudelijk zoveel bloot legt over de diep geworteld-heid van het probleem. Het is zo een duidelijk bewijs van ons koloniale verleden en Nederland zou een begin kunnen maken tegen racisme door deze traditie af te schaffen.  Geen kind zal eronder lijden als de helpers van sinterklaas een nieuw uiterlijk krijgen.

Kijk ook nog eens naar ‘Wit is ook een kleur’. En zeg het voort.”

Ontwerp: @lernert_sander
@omroepvpro
@sunnybergman
@joukoosterhof #BLM

From the archives X Rufus de Vries

29 juli 2020

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Rufus de...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS