Home » Geen categorie » From the archives X Krijn van Noordwijk

From the archives X Krijn van Noordwijk

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Krijn van Noordwijk.

“Kristel bleef in mijn gedachten, en misschien was zij wel een van de redenen dat ik later, in 2014, het boek Tat Too maakte.”

“Een van mijn favoriete portretten is deze, het tweede portret dat ik maakte van Kristel. Wat een kleurrijke verschijning. Ik ontmoette haar toen ik pas was begonnen te fotograferen, na een eerdere carriere als art director/ ontwerper. Op een casting kwam ze binnenlopen, ergens in 2005 I guess. In die tijd waren er niet zoveel vrouwen zo uitbundig getatoeëerd. Ik had nog nooit zoiets gezien, was een beetje van mijn stuk. Ook al vanwege haar stoere en tegelijk lieve uitstraling.

Ik fotografeerde haar naakt, om de huid en de tattoo’s de hoofdrol te geven. Maar ook werd het een soort bidprentje, een klassiek en ingehouden beeld. Kristel bleef in mijn gedachten, en misschien was zij wel een van de redenen dat ik later, in 2014, het boek Tat Too maakte. Tattooing had toen al zo’n vlucht genomen, het was echt geëxplodeerd. Maar Kristel blijft voor mij een van de originals.

Voor het boek heb ik haar opnieuw opgezocht. (Ze staat voorin én achterin.) Nu met veel meer inkt op haar lichaam. Ze was eerst echt heel erg esthetisch getatoeeerd, prachtig. Later is ze naar het ruigere werk gegaan, soms zelfs eerder anti-esthetisch, veel meer rock ‘n’roll, of punk. Prikkeldraad, vuisten, een grote zwarte kut etcetera. Maar hoe meer inkt, hoe groter de discrepantie tussen het ruige en het lieve, het chique. Dat maakt dit portret van Kristel voor mij zo bijzonder, die twee uitersten in een beeld, chique en dirty maar toch duidelijk één heel sterk persoon. Thanks Kristel! Tot een volgende sessie (ik weet het, er is veel meer inkt bij gekomen, X).”

krijnvannoordwijk.com

Alle eindexamen studenten Fotoacademie geslaagd!

8 juni 2021

Beeld is een tentoonstelling van de nieuwe lichting beeldmakers van de Fotoacademie Amsterdam. Van 3 t/m 7 juni 2021 toonden de 15 geslaagden voor...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS