Home » Geen categorie » From the archives X Marieke van der Velden

From the archives X Marieke van der Velden

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Marieke van der Velden.

“Dagenlang liet ik me leiden in mijn straatkeuze door op ieder kruising te kijken door welke straat het mooiste zonlicht gleed”

“Een van mijn favoriete portretten maakte ik in de tijd dat ik nog zonder enige aarzeling met de trein naar Parijs vertrok om daar straatportretten te gaan maken, geïnspireerd door beroemde straatfotografen als Diane Arbus en André Kertész.

Dagenlang liet ik me leiden in mijn straatkeuze door op ieder kruising te kijken door welke straat het mooiste zonlicht gleed. En daar waar het licht het mooiste was bleef ik hangen.

Zo ook bij dit terras waar een prachtige vrouw in haar uppie op het terras zat, met allemaal mannen achter haar die het binnenruim hadden verkozen. Ik vroeg haar of ik een portret mocht maken. ‘Oui’, zei ze met een lage stem. Ik bestelde een koffie en ging aan het tafeltje net voor haar zitten. Zo nu en dan draaide ik mijn Hasselblad haar richting op om een foto te maken. Als een echte filmster liet ze haar handen door haar haren glijden..”

Expositie FOLLOW ’21 in Iso Amsterdam

1 december 2021

Van donderdag 2 t/m zondag 5 december is de tentoonstelling van FOLLOW ’21, met nieuw werk van Alma Kim en Nkeiru Ofor, te zien in ISO...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

 

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS