Home » Geen categorie » From the archives X Stijn Hoekstra

From the archives X Stijn Hoekstra

In onze wekelijkse serie From The Archives verteld een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Stijn Hoekstra.

“De manier waarop ze daar stonden te kijken met hun verrekijker naar een berg die verdween in de mist voelde iets wat surrealistisch.”

“Deze foto is voor mij van grote waarde omdat in deze foto voor mij alles samen komt. De compositie, licht, het onderwerp en je ogen open houden.

Voor Columbus Magazine mocht ik in 2019 een roadtrip maken door Montana. Dit was mijn derde reis voor het tijdschrift waarin ik alle vrijheid kreeg. Samen met de schrijver reden we door Glacier National Park over de Going-to-the-Sun Road, een van de mooiste wegen ter wereld Het was die dag 4 juli, de Nationale feestdag in Amerika.

De dag begon mistig, wat prachtige foto momenten opleverden. Net nadat we waren gewisseld van plaats zag ik aan mijn rechterhand een groepje staan, in een klederdracht die ik nog niet meteen kon onderbrengen. We stopte de auto en ik liep rustig op ze af, ik wilde dit foto moment niet verstoren, Ik begon ze van achteren te fotograferen, de kleding was identiek en ook de 2 stelletjes leken in alles op elkaar. De manier waarop ze daar stonden te kijken met hun verrekijker naar een berg die verdween in de mist voelde iets wat surrealistisch.

Het ging allemaal erg snel, en voor ik het wist stapte ze weer in een auto met chauffeur. Ik heb ze nog wel gevraagd of ik een portret van ze mocht maken, maar zoals ik al had verwacht mocht dit niet. Die dag zijn we nog heel veel “mennonieten” tegen gekomen die behoren tot een van de vele strenge religieuze gemeenschappen. Maar nergens was de situatie zo perfect als daar op de Going-to-the-Sun Road.”

stijnhoekstra.nl

Expositie FOLLOW ’21 in Iso Amsterdam

1 december 2021

Van donderdag 2 t/m zondag 5 december is de tentoonstelling van FOLLOW ’21, met nieuw werk van Alma Kim en Nkeiru Ofor, te zien in ISO...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

 

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS