Home » Geen categorie » Heartgallery: kunst met een hart voor de wereld

Heartgallery: kunst met een hart voor de wereld

Deer on beach | Martijn van de Griendt

Het werk van talentvolle Nederlandse kunstenaars in huis halen en tegelijkertijd de aidsbestrijding steunen? Dat kan vanaf 10 februari 2021 bij heartgallery; een initiatief van Aidsfonds. Kunstenaars zoals Paul Bellaart, Cornelie Tollens, Micky Hoogendijk, Marc de Groot, Sacha de Boer en Martijn van de Griendt stellen werk exclusief voor de online galerie beschikbaar. Straks in jouw huis voor 25 euro per maand. 

Zie hier een korte film over de lancering van heartgallery.

‘Ik probeer een wonderland te scheppen waarin iedereen lekker vrij is, ik denk dat dat ook een beetje de taak is van kunst is, om een soort gevoel te communiceren met elkaar’, aldus fotografe Cornelie Tollens.

‘Voor heartgallery hebben we gerenommeerde Nederlandse fotografen gevraagd exclusief voor Aidsfonds werk beschikbaar te stellen. Daardoor is een bijzondere collectie van werken ontstaan voor allerlei kunstliefhebbers’, stelt Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds. ‘Met jouw bijdrage werken we aan een wereld zonder aids door levensreddende hiv-medicijnen voor iedereen toegankelijk te maken. Zo wordt jouw liefde voor kunst ingezet om alle liefdes te beschermen.’

De online galerie opent op 10 februari 2021, vanaf dat moment kunnen kunstliefhebbers een lidmaatschap afsluiten op heartgallery-aidsfonds.nl.

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.
Wereldwijd worden liefdes bedreigd door aids. Door uitsluiting en armoede hebben mensen vaak geen toegang tot deze zorg. Zeker in landen waar je als jonge vrouw geen ruimte krijgt om op te komen voor je seksuele gezondheid. Of waar je geen hiv-remmers krijgt door wie je bent of door wie je liefhebt. Een wereld zonder aids is alleen mogelijk als iedereen op de wereld toegang heeft tot hiv-testen, levensreddende medicijnen, goede informatie en zorg. Ook het financieren van wetenschappelijk onderzoek is cruciaal voor een einde aan de epidemie. Dat is waar Aidsfonds aan werkt. In Nederland én daarbuiten. Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.

Volg heartgallery via Instagram @heartgalleryNL

Alle eindexamen studenten Fotoacademie geslaagd!

8 juni 2021

Beeld is een tentoonstelling van de nieuwe lichting beeldmakers van de Fotoacademie Amsterdam. Van 3 t/m 7 juni 2021 toonden de 15 geslaagden voor...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS