Home » Geen categorie » Interview Juul Vullings

Interview Juul Vullings

Klaar met je studie, alles zelf doen, de wereld in, je kent het wel. Wie zijn de nieuwe lichting fotografen, wat is hun visie en hoe gaan ze te werk? Als eerste: Juul Vullings.

“Voor mij zat de uitdaging erin om het beeld met een persoon evengoed abstract te houden.”

Hoe is de liefde voor fotografie ontstaan?

“Mijn liefde voor fotografie is al heel vroeg ontstaan. Ik was als kind altijd aan het fotograferen in de tuin en probeerde verschillende dingen uit met bijvoorbeeld lange sluitertijden. Mijn liefde voor architectuurfotografie is wat later ontstaan, tijdens een citytrip naar Londen. Hier zag ik zoveel mooie architectuur, deze heb ik destijds met mijn eerste spiegelreflex camera gefotografeerd.”

Waar gaat je laatste werk over?

“In mijn opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie heb ik mij steeds meer verdiept in architectuurfotografie. Ik fotografeer architectuur meestal erg abstract, je ziet vaak niet meer helemaal welk gedeelte van een gebouw het is of welk gebouw het is.

Mijn afstudeerproject ‘Scale’ is mijn nieuwste werk. Hierin ga ik verder door in de abstractie, maar voeg ik daar de functie van het gebouw en de menselijke maat aan toe. In de beelden gebruik ik steeds modellen om dat te realiseren. Door het gebruik van de menselijke maat en de functie van het gebouw krijgt die abstractie een meerwaarde. Voor mij zat de uitdaging erin om het beeld met een persoon evengoed abstract te houden.”

“Ik ben perfectionistisch wanneer het op mijn eigen werk aankomt maar in mijn stijl is dat naar mijn mening niet zo erg”

Hoe zou je je stijl omschrijven?

“Ik noem mijzelf een abstracte architectuurfotografe. Als ik mijn stijl zou moeten omschrijven is abstract ook het eerste woord wat in mij opkomt. Daarnaast ben ik perfectionistisch wanneer het op mijn eigen werk aankomt, in mijn stijl is dat naar mijn mening niet zo erg. Ik vind het fijn als alle lijnen recht staan en ik speel graag met schaduwen en fel zonlicht om een diepte te creëren in het beeld.”

Wie of wat is je grootste inspiratie bron?

“Mijn inspiratie haal ik meestal niet meteen uit andere architectuurfotografie. Ik raak vaak erg geïnspireerd door documentaire fotografie. Het werk van Alec Soth heb ik bijvoorbeeld altijd als een grote inspiratiebron gezien. De manier waarop Alec Soth fotografeert, de composities en het zachte licht wat hij gebruikt spreekt mij erg aan.

Ook het werk van landschapsfotograaf David Burdeny spreekt mij erg aan. Zijn werk is erg grafisch en hij werkt vooral met kleurvlakken. Iets wat ik zelf ook graag doe binnen architectuurfotografie en wat ik dan ook als grote inspiratiebron zie.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“In de toekomst zie ik mijzelf werken voor opdrachtgevers binnen de architectuur(fotografie), maar ook wil ik daarnaast mijn eigen projecten blijven maken.”

juulvullings.nl

Rufus de Vries – Buurtbanden

22 juli 2021

In Buurtbanden duikt documentaire fotograaf Rufus de Vries dieper in Amsterdam en haar inwoners. Geïnspireerd door het verhaal van een student...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS