Home » Geen categorie » Jackie Mulder – Thought Trails

Jackie Mulder – Thought Trails

Er is weer een nieuwe lichting fotografen afgestudeerd! Deze keer: Jackie Mulder, net afgestudeerd aan de fotoacademie. In een contemplatief proces dat ontstaat door repetitief handwerk creëert ze een eigen wereld, kalmeert ze haar geest en herstelt ze wat beschadigd is. Haar werk is letterlijk en figuurlijk ‘helend’.

Hoe ben je begonnen met fotografie?

“Ik was als grafisch vormgever al veel met fotografie bezig maar werkte altijd met foto’s van andere fotografen. Nadat ik een korte fotografiecursus had gedaan was ik meteen ‘hooked’ en heb ik me aangemeld bij de Fotoacademie. Nu ik de opleiding heb afgerond kan ik wel zeggen dat het een van de beste beslissingen in mijn leven was. Het heeft me erg veel gebracht.”

Door mijn beelden te deconstrueren en opnieuw te verbinden door te hechten en te plakken, ontstaat een nieuwe, gelaagde realiteit.”

Hoe zou je je stijl omschrijven?

“Ik ben autonoom fotograaf en mijn werk gaat richting ‘mixed media’. Mijn eigen fotografie is altijd het startpunt maar mijn werk is heel gelaagd. Vaak combineer ik meerdere foto’s in een werk en bewerk ik ze met materialen als garen, bijenwas, houtskool, inkt, verf, soms dikke lagen over elkaar. Dat maakt het werk heel tactiel. Geen werk is hetzelfde, ik maak allemaal unica.”

 

Waar gaat je afstudeerproject over en hoe ben je te werk gegaan?

“Mijn afstudeerproject ‘Thought Trails’ gaat over hoe hersenen werken als we onze gedachten laten dwalen. De geest schakelt willekeurig tussen heden en verleden, springt heen en weer tussen wazig en haarscherp en maakt fascinerende verbindingen. Het brein blokkeert bepaalde herinneringen en vult de lege plekken op met de kracht van de verbeelding. Dat stelt ons in staat om de wereld om ons heen naar eigen inzicht te manipuleren. Door mijn beelden te deconstrueren en opnieuw te verbinden door te hechten en te plakken, ontstaat een nieuwe, gelaagde realiteit.”

“Sta open voor nieuwe dingen en blijf experimenteren en onderzoeken.”

Wat is de grootste les die je hebt geleerd op de academie?

“Sta open voor nieuwe dingen en blijf experimenteren en onderzoeken. Verras jezelf!”

 

Welke plannen heb je voor de toekomst?

“Tijdens onze eindexamenexpositie BEELD heb ik ontzettend veel waardering gekregen en heel veel werk verkocht. Dat geeft me nog meer energie om met enthousiasme door te gaan met het maken van nieuw werk. In het najaar heb ik een solo expositie in ’tHuis aan de Amstel in Amsterdam en in oktober een duo-expositie in de synagoge in Buren. Ook komt mijn werk te hangen op Fotofestival Naarden deze zomer als onderdeel van de FFNTalentPrijs.”

jackiemulder.nl

Interacting with Nature

24 januari 2022

LAATSTE WEEK INZENDEN 'Interacting with Nature'🌎 ' '‘Ik benader natuurfotografie vooral ook als kunstvorm. Voor mij is belangrijk hoe de...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

 

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS