Home » Geen categorie » Paul Hendriksen – Het is niet het gewicht van de steen

Paul Hendriksen – Het is niet het gewicht van de steen

Er is weer een nieuwe lichting fotografen afgestudeerd! Deze keer: Paul Hendriksen, net afgestudeerd aan de fotoacademie. Hij gebruikt voor zijn fotografie de analoge camera. Het proces van fotograferen, ontwikkelen en bewerken is belangrijk voor hem. Hierdoor kan hij de beelden over laten lopen van werkelijkheid naar de verbeelding. Onthullen door te verhullen.

Hoe ben je begonnen met fotografie?

“Ik heb een jaar of acht geleden een camera gekocht en werd eigenlijk gelijk gegrepen door de fotografie… mijn gedachtes, mijn wereld, zoals ik het zie en beleef vast te leggen vond ik heel interessant.”

“Mijn werk lijkt heel gesloten, maar het is een open wereld. Een tussenwereld tussen fictie en werkelijkheid.”

Hoe zou je je stijl omschrijven?

“Mijn beelden zijn heel intiem. Ik werk analoog. Als ik een foto maak is de foto niet klaar, dan begint het pas. Het maken, ontwikkelen, bewerken in de doka is een proces wat voor mij heel belangrijk is. Mijn werk lijkt heel gesloten, maar het is een open wereld. Een tussenwereld tussen fictie en werkelijkheid. Het is voor iedereen toegankelijk, iedereen kan erin stappen en zijn eigen verhaal van maken.”

Waar gaat je afstudeerproject over en hoe ben je te werk gegaan?
“Mijn afstudeerproject is een heel persoonlijk verhaal. Ik heb er lang over gedaan om het te kunnen vertellen. De beelden maken ging bijna vanzelf, maar het vertellen. Er de juiste woorden aan te geven, daar had ik heel veel moed voor nodig. Het is me uiteindelijk wel gelukt en ik ben ook apetrots op het project. Op het boek wat ik gemaakt heb.”

“Fotograferen  is heel eenzaam… af  en toe een lijdensweg…. Maar als er een foto, of een paar foto’s uit komt rollen die mij helemaal laten zien wat ik voel en die mij en anderen echt raken ben ik intens gelukkig…”

Wat is de grootst les die je hebt geleerd op de academie?

“Blijf heel dicht bij jezelf. Ga niet doen wat anderen vinden wat je moet doen, maar doe wat je moet doen.

Ik weet niet of dit direct een les is van de Fotoacademie. Maar door mij uit te blijven dagen en heel kritisch te zijn naar mij ben ik wel zover gekomen. Heel veel onderuitgaan… heel veel vallen… maar toch telkens opkrabbelen en stap voor stap weer doorgaan.

Fotograferen  is heel eenzaam… af  en toe een lijdensweg…. Maar als er een foto, of een paar foto’s uit komt rollen die mij helemaal laten zien wat ik voel en die mij en anderen echt raken ben ik intens gelukkig…”

Welke plannen heb je voor de toekomst?

“Doorgaan op de weg die ik nu ben ingeslagen… mezelf nog meer ontwikkelen en nog veel meer werk maken waar ik blij van wordt..”

paul-hendriksen.nl

Unseen Photo Fair

18 september 2021

Ook dit jaar was FotoLabKiekie druk bezig met de voorbereidingen van Unseen Photo Fair. Voor verschillende galleries uit binnen- en buitenland...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS