Door de nauwkeurige toepassing van de strikte criteria aangaande kwaliteit is FotoLabKiekie per 1 oktober 2011 verkozen tot ‘Official Authorized Digigraphie Laboratory’.

Wat is Digigraphie® ?

Digigraphie garandeert de hoogste standaard voor digitale fotografie producties. Met Digigraphie profiteert de professionele fotografie van de vooruitgang van de digitale technologie en hebben de geproduceerde werken een uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid. Digitale afdrukken die in aanmerking komen voor de Digigraphie stempel worden in ons lab afgedrukt met de Epson Stylus Pro 11880 professionele printer. De inkt die hiervoor wordt gebruikt is de UltraChrome™ K3-inkt met Vivid Magenta. Voor de afdruk is er een ruim aanbod van gecertificeerde papieren waar u zelf een keuze uit kunt maken. De Epson Stylus Pro 11880 printer, UltraChrome inkt en het papier assortiment bieden een aantal kenmerken die aan de hoogste verwachtingen van de professionele fotografen, kunstenaars en musea voldoen. Digigraphie is een internationaal label van uitmuntendheid op basis van nauwkeurige criteria en strikte gebruiksregels.

Waarom Digigraphie® ?

De Digigraphie print gaat vergezeld met een certificaat. Elk certificaat is genummerd, voorzien van een stempel en ondertekend door de fotograaf. Het is mogelijk om een doordruk stempel zichtbaar in de printafdruk te laten plaatsen. Deze digigraphie stempel kan natuurlijk ook aan de achterzijde zodat deze niet zichtbaar is. Elke afdruk maakt deel uit van de oplage volgens het concept van de fotograaf. Op deze manier behouden de fotografen hun controle over de kwaliteit en kwantiteit van hun productie en zijn hun klanten verzekerd van de originaliteit van hun werk. Digigraphie voegt hierdoor een grote meerwaarde toe aan de werken van fotografen,kustenaars en musea.

Digigraphie® Galerie

De fotograaf heeft de mogelijkheid om zijn portfolio met gecertificeerd Digigraphie-werk gratis tentoon te stellen in een online galerie op de internationale website van Epson Digigraphie. Op deze website kun je tevens het werk te koop aanbieden.

Digigraphie® Collection

Verschillende musea, waaronder het Louvre in Parijs, maken gebruik van Digigraphie door gecontroleerde oplagen te verkopen en hun bezoekers de kans bieden om een kwaliteitswerk met een beperkte oplage aan te schaffen. Dit kan een origineel zijn van een tijdelijke tentoonstelling, maar ook een perfecte reproductie van een werk uit de permanente collectie.

Hahnemuhle Certificaat

Het Hahnemühle Certificate of Authenticity  is ontworpen om de veiligheid en de echtheid van uw limited edition kunstwerken en reproducties op Hahnemühle paper te beschermen en om het risico van vervalsing te verminderen.
Elk certificaat is gemaakt van premium geschept mal gemaakt papier met een Hahnemühle watermerk en fluorescerende beveiligingsvezels. Het in series genummerd hologram moet worden toegevoegd op het certificaat. Een tweede, identiek genummerde hologram moet dan worden aangebracht op de achterzijde van het kunstwerk.
De combinatie van certificaat en hologram verzekert dat elk Certificaat van Echtheid betrekking heeft op een bepaald stuk kunstwerk. Tekst en lay-out van het certificaat kunnen worden gepersonaliseerd.

Bekijk hier de brochure.