Home » Geen categorie » Private viewing Lara Verheijden

Private viewing Lara Verheijden

Na het grote succes van de lancering van de Amsterdamse Naaktkalender 2020, opent Lara Verheijden een nieuwe tentoonstelling in deze onvoorziene omstandigheden. In de beelden zien we jonge mensen die elkaar aanraken en vasthouden, de vrije ruimte innemend met hun naakte lichamen. Dit is iets wat helaas in onze huidige situatie niet meer zou kunnen.

Lara Verheijden vangt het erotische en intieme, maakt dit samen met haar vrienden, instagram volgers en haar medemaker (stylist Mark Stadman), publiek op bekende plekken binnen Amsterdam. Het is droevig om te bedenken dat in een mogelijke toekomst aanrakingen, erotiek en lichamen weer worden opgesloten binnen de vier muren van onze huizen.

In deze show, in samenwerking met Paul van Esch, vindt de hele tentoonstelling plaats rondom een pooltafel. Hier kunnen de bezoekers met z’n tweetjes een wedstrijdje spelen terwijl ze tegelijkertijd van het werk kunnen genieten. Dit schept niet alleen de mogelijkheid om in een andere setting naar kunst te kijken, maar maakt het leven in een anderhalve meter samenleving ook net iets leuker dan binnen de huidige richtlijnen van de overheid.

De tentoonstelling zal de komende maand te zien zijn voor wie maar wil. Het enige wat je moet doen is een tijdslot boeken en dan kun je op je gemak Lara’s werk ontdekken en tegelijkertijd een potje pool spelen, mogelijk ook tegen de kunstenaar (max 3p) .

Waar kies je je modellen op uit?
Ik moet een bepaalde band met ze hebben of kunnen krijgen. Ze moeten dingen willen en durven, Ik hou van dappere mensen en natuurlijk moet ik ze bovenal  mooi, aantrekkelijk en interessant vinden.

Hoe gaan naakt shoots in het openbaar er aan toe?
Dit verschilt per model, per plek, per dag en per foto! De ene keer roepen omstanders dat we hun dag hebben gemaakt of springen ze in beeld om ook op de foto te gaan, maar ik heb ook wel eens gehad dat ze dreigen de politie te bellen oid.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd door fotografie?
Voor mij is het belangrijk om lange shoots te hebben, niet te snel ophouden of tevreden zijn. Het begin is altijd een beetje inkomen, zowel ikzelf als het model worden per kwartier meer ontspannen, beter, mooier en meer gefocust.

Welke plannen heb je nog voor de toekomst?
We willen zo snel mogelijk (als het kan) naaktkalenders gaan schieten in het buitenland!

Aarzel niet om ze te contacteren via office@paulvanesch.com of via Pauls Instagram of Lara’s Instagram voor een bezichtiging: @paulvaneschamsterdam @laraverheijden

From the archives X Elmer de Haas

8 juli 2020

In onze wekelijkse serie From The Archives vertelt een fotograaf het achtergrond verhaal van zijn of haar favoriete foto. Deze week: Elmer de...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS