Home » Geen categorie » Twee handen op een camera: FotoFloor

Twee handen op een camera: FotoFloor

In de serie “Twee handen op een camera” gaan we in gesprek met een aantal duo’s uit het vak. Hoe werkt het creatieve proces als er twee breinen aanwezig zijn. Hoe bepaal je het beeld , wat zijn de voordelen en hoe vul je elkaar aan? Deze week  Floor Stoop en Mike van der Giessen, oftewel: FotoFloor.

“Sinds we een duo zijn verkeren we in een dubbele feeststemming; een dubbel paar ogen, oren, handen, focus en inzicht”

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

“Nostalgie momentje! We kennen elkaar al sinds ‘for-ever’. Team FotoFloor evolueerde van vrienden naar ‘work-buddies’. Van Mike als ‘talent’ voor de camera, naar allebei achter de camera.”

Wat zijn de voordelen van een duo zijn?

“Sinds we een duo zijn verkeren we in een dubbele feeststemming; een dubbel paar ogen, oren, handen, focus, inzicht…… Mike is véél: (business/sparring) partner, sidekick, human-shield, operator, licht ’werker’, reisgezel, driver, muze, klankbord, uitlaatklep… Maar vooral: alert, sympathiek en zeldzaam waarachtig. Echt geen overbodige luxe dezer dagen, het draait allemaal heel erg om momentopnames, energie en haalbaarheid.”

Hoe zijn jullie tot een gezamenlijke stijl gekomen? 

“We hebben de zelfde smaak, zelfde input, zelfde visie, zelfde goal. Dat leidde als snel naar gezamenlijke vibes en broedsels.”

“Doordat het chemische proces is komen te vervallen hebben we onze ecologische voetafdruk van maatje yeti naar een meer bescheiden formaat terug weten te brengen”

Wat is jullie rolverdeling en hoe vullen jullie elkaar aan? 

“Een beetje tot onze eigen verrassing paste onze skills naadloos in elkaar. Mike achter het scherm, ik achter de camera, de impuls komt van mij, hij laat het rollen. I’m a happy dreamer, en hij houdt het ‘real’, hij is de Yin to my Yang zeg maar…”

Wat zijn jullie toekomst plannen?  

“Doordat het chemische proces is komen te vervallen (we zijn van origine chemisch technisch geschoold) hebben we onze ecologische voetafdruk van maatje yeti naar een meer bescheiden formaat terug weten te brengen, luckily enough.

Nu is ‘the goal’ om ook de inhoud naar bewuster niveau te krijgen en met ons werk positieve bijdrage te leveren aan de wereld van vandaag en morgen. Ons nieuwe vrij werk/project = passion + purpose, met andere woorden de kracht van beeld gebruiken voor een positieve verandering (educatie) en waarde toe te voegen (aan zo wel het Fotofloor-leven als dat van anderen). TWO THUMBS UP for team Kiekie for supporting this project.”

fotofloor.com

KIEKIE no.31 The Storytelling Issue

22 januari 2021

VOORWOORD KIEKIE no.31 Denise Woerdman ''Voor jullie ligt Kiekie no. 31 met het thema Storytelling. Naar mijn mening belangrijker dan ooit in...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS