Home » Geen categorie » Twee handen op een camera: Koers von Cremer

Twee handen op een camera: Koers von Cremer

In de serie “Twee handen op een camera” gaan we in gesprek met een aantal duo’s uit het vak. Hoe werkt het creatieve proces als er twee breinen aanwezig zijn. Hoe bepaal je het beeld , wat zijn de voordelen en hoe vul je elkaar aan? Deze week Jorin Koers en Wes Cremer, oftewel: Koers von Cremer.

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

“We hebben elkaar ontmoet op Willem de Kooning Academie, waar we beiden Lifestyle & Design studeerde. Hier viel ons op dat we dezelfde interesses hadden; iets wat we terug zagen in bijvoorbeeld de keuze qua magazines die we kochten. Op een dag besloten we samen de studio in te gaan en de samenwerking is sinds die tijd een feit.”

Wat zijn de voordelen van een duo zijn?

“Er is een gezegde dat luidt “vele handen maken licht werk.” Als je met zijn tweeën werkt is er altijd een mogelijkheid om creatief te sparren!”

Hoe zijn jullie tot een gezamenlijke stijl gekomen?

“Dit is voor ons heel organisch ontstaan. We kochten dezelfde magazines en hadden vele gesprekken over fotografie en wat ons aansprak qua beeld. Dit lag eigenlijk vanaf het eerste moment op 1 lijn.”

“Door zo te werken is er altijd tijd voor ons om in nieuwe producties te stappen en daarmee een nieuw avontuur aan te gaan.”

Wat is jullie rolverdeling en hoe vullen jullie elkaar aan?

“We hebben onderling een verdeling qua taken waarbij 1 van ons zich gedurende het begin proces van een productie zich ontfermt over de concepting en casting; en de ander gedurende een later stadium van een productie zich ontfermt over de techniek en nabewerking. Door zo te werken is er altijd tijd voor ons om in nieuwe producties te stappen en daarmee een nieuw avontuur aan te gaan. Het is een vrij transparante manier, waarbij alles wel in overleg gaat. Op de dag van de productie zelf staan er wel echt 2 mensen voor een model, waarbij 1 van ons de camera hanteert en de ander meehelpt in het regisseren. De energie van 2 personen kan soms net wat extra’s geven.”

Wat zijn jullie toekomst plannen?

“Gewoon heel veel schieten en vooral plezier blijven hebben in wat we doen!”

koersvoncremer.eu

Daantje Bons – Bare Emotions

8 april 2021

Bij Daantje Bons staat de vrouw in al haar pracht en glorie centraal. Dit giet ze in een kleurrijke, grafische vorm en creëert hierdoor sterke...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS