Home » Geen categorie » Unseen Photo Fair

Unseen Photo Fair

Ook dit jaar was FotoLabKiekie druk bezig met de voorbereidingen van Unseen Photo Fair. Voor verschillende galleries uit binnen- en buitenland mochten wij het print en frame werk verzorgen.

Unseen Photo Fair vindt plaats in de industriële omgeving van cultuurpark Westergas in Amsterdam. Na diverse experimenten over hoe en in welke vorm Unseen het beste tot zijn recht komt, keert Unseen terug naar zijn oorspronkelijke vorm, die van de beurs. Het enthousiasme en de energie onder de deelnemende galerieën is voelbaar, want Unseen zal de eerste internationale presentatie in lange tijd zijn. Unseen Amsterdam is uitgegroeid tot hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie en belooft dat opnieuw waar te maken. Kom naar de Westergas om Unseen Amsterdam te bekijken.

Twee nieuwe secties toegevoegd aan de beurs

Ter vervanging van de festivaltentoonstellingen van weleer voegt Unseen 2021 twee gloednieuwe rubrieken toe aan de beurs: Past/Present en Unbound. Deze secties zullen kijken naar de oorsprong van fotografie en verder dan de horizon. De nieuwe elementen zullen ook de sterke curatoriële agenda van de beurs en de toegewijde relatie met het exposeren van galerijen onderstrepen.

© Almicheal Fraay

Verleden/heden

Voor het eerst in haar bestaan zal Unseen vintage werk van voor het jaar 2000 op de beurs toelaten. Een kleine selectie van zeer gecureerde presentaties is ontworpen om een duidelijke en directe thematische dialoog te laten zien tussen historische of vintage foto’s en het werk van hedendaagse kunstenaars. Zo toont de Duitse galerie Julian Sander historisch werk uit een van de belangrijkste oeuvres in de fotografische geschiedenis, ‘People of the 20th Century’ van de Duitse meesterfotograaf August Sander, naast een hedendaagse fotografische visie op de werken van de New Yorkse kunstenaar Michael Somoroff.

© Saffron Pape

Baanbrekende ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie

Unseen Amsterdam, het fotografie-evenement dat vorig jaar meer dan 25.000 bezoekers trok en ook dit jaar weer de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse fotografie presenteert, huist  in Amsterdam op het Westergasterrein.

Wil je meer weten ga naar de site van Unseen Amsterdam voor informatie en kaarten.

Interacting with Nature

24 januari 2022

LAATSTE WEEK INZENDEN 'Interacting with Nature'🌎 ' '‘Ik benader natuurfotografie vooral ook als kunstvorm. Voor mij is belangrijk hoe de...

Lees verder
Meer informatie

FOTOLABKIEKIE
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09:00 tot 17:30 uur

 

Jan Evertsenstraat 79
1057 BR Amsterdam
+31(0)206830464
amsterdam@fotolabkiekie.com

Disclaimer
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Content Copyright ©2020
Fotolab Kiekie Webdesign: LEFHEBBERS